Teremtés hete a kertben

A Teremtés hetén, 2020. október 1-én délután az Evangélikus Hittudományi Egyetem, az Evangélikus Teológus Otthon és a Melanchthon Szakkollégium diákjai, tanárai és munkatársai közösségi gyógy- és fűszernövénykert ültetést tartottak a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Teremtésvédelmi Munkaágának szervezésében. Borsodi Bence kertészmérnök, a Megyeri Szabolcs Kertészet munkatársa gondoskodott az alkalom szakmai koordinálásáról, a “lelki kertészkedést” pedig Réz-Nagy Zoltán tartotta.

A délután a közösségi gyógy- és fűszernövénykert telepítéssel kezdődött, ez alkalomból az evangélikus kampusz zöld területe olyan cserjékkel és növényekkel gazdagodott, melynek termései a kertet gondozó ottlakók egészségét és változatos táplálkozását fogja szolgálni. Olyan őshonos fajták kerültek beültetésre, mint például a som, a homoktövis, a mézbogyó vagy a mézalmácska. Ezeken felül tizenkét különböző fűszernövénnyel is gazdagodott a terület, mint például rozmaring, oregánó, petrezselyem, citromfű, menta, lestyán, borsikafű stb.

A kertészkedést követően Borsodi Bence kertészmérnök tartott előadást és beszélgetést, melynek keretében a hallgatóság megismerkedhetett a kert új növényeivel és gyarapíthatta ismereteit a közösségre váró kertgondozási feladatok terén.

Az alkalmat lelki, igei tartalommal Réz-Nagy Zoltán hálaadó áhítata tette teljessé, aki a Teremtés hete segédanyagának liturgiáját hozta a közösségnek, illetve a remény, a növények és a közösség gondolatainak összekapcsolásával tette ünnepivé a kerttelepítés eseményét.

.

Képgalériánk fényképeit Pete Dóra grafikus dizájner, fotográfus készítette: