Teremtés heti rendezvények támogatása – pályázati kiírás 2022.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Teremtésvédelmi Munkaága kisösszegű pályázatot hirdet teremtés heti rendezvények megvalósításának támogatására.

A pályázat célja, hogy az evangélikus közösségekben a 2022. évi Teremtés hetén (2022. szeptember 25 – október 2.) országszerte teremtésvédelmi érzékenyítő és szemléletformáló események, rendezvények, akciók, megmozdulások, szervezett ünneplések valósuljanak meg, és hogy az eseményekről híradás érkezzen országosan.

Támogatást igényelni lehet bármely, a teremtésvédelem szellemiségében megrendezésre kerülő program megvalósításához szükséges eszköz, kellék, szolgáltatás igénybevételére. Lehet például kirándulás útiköltsége, ökumenikus szabadtéri istentisztelet kellékei, közös étkezés alapanyagai, szemléletformáló előadás elődadói díja, környezetjavító tevékenységek eszközei, teremtésvédelmi érzékenyítő foglalkozás alapanyagai stb.

A pályázható összeg: 20-70 ezer forint.

A pályázatra való jelentkezés feltétele az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport által meghirdetett „Teremtés heti helyi akciók” közé való előzetes regisztráció:

Teremtés hete 2022. helyi akicó ökumenikus regisztrációja

Pályázók köre:

  • evangélikus egyházközségek (és plántáló egyházközségek)
  • evangélikus nevelési és oktatási intézmények
  • evangélikus diakóniai intézmények

Csak önálló jogi személyiséggel rendelkező egyházközség adhat be pályázatot.

Pályázatot benyújtani az alábbi linken, az űrlap hiánytalan kitöltésével lehetséges:

Teremtés hete rendezvények 2022. pályázati űrlap.

Határidő: 2021. szeptember 14. 24:00

A teljes pályázati kiírás itt elérhető:

A Teremtés hete idei kiemelt témája: “Szent ez a hely, ahol állsz – Halld meg a teremtmények hangját”. A teremtés heti segédfüzet és plakát az ökumenikus honlapon elektronikusan is elérhető: Teremtés hete 2022.

Ötleteléshez szeretettel ajánljuk a korábbi évek beszámolóit:

Együtt közös otthonunkért – A R A R Á T (arterm.hu)

Közösségben remény – Teremtés hete 2020. – A R A R Á T (arterm.hu)