OIKOSZ – Közös házban élünk

There is no planet B!

Civil zöld szervezetek és egyházak természetvédelmi összefogását elősegítő projekt indult a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával és az Európai Unió társfinanszírozásával.

A Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, a Csalán Egyesület, a Károli Gáspár Református Egyetem Ökogyülekezeti Műhelye, a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Munkacsoportja és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület “Oikosz – Közös házban élünk” címmel közös projektet indított, amelyet EU-forrásból a Baptista Szeretetszolgálat támogat. A projekt célja a különböző felekezetekben és a zöld civil szervezetekben tevékenykedők együttműködésének erősítése a társadalom környezeti szemléletének alakításának érdekében.

2020 tavaszáig ötvenél több szemléletformáló rendezvény valósul meg a program keretében. A partnerszervezetek előadásokat tartanak helyi egyházközségekben, megjelennek ifjúsági fesztiválokon, teremtésvédelmi túrákat, ökoköröket és kiállításokat szerveznek. Speciális találkozók, képzések, közös helyi rendezvények erősítik az egyházi csoportok és a környezetvédő civil szervezetek összefogását. A tevékenységeket intenzív sajtó- és szociális média kommunikáció kíséri. A szervezők szeretettel várják a civil szervezetek, egyházi csoportok, helyi gyülekezetek és minden érdeklődő egyén csatlakozását a programhoz.

További információ: http://www.tff.hu/oikosz-kozos-hazban-elunk