Teremtés hete pályázat – hosszabbítás

Augusztus végén tettük közzé pályázati felhívásunkat, mellyel arra hívtunk Benneteket, hogy szeptember 27. és október 4. között ünnepeljük meg összefogásban a Teremtés hetét. Továbbra is szeretettel hívunk mindannyiótokat, hogy ünnepeljetek velünk, de a járványhelyzet fokozódására és az ezzel járó bizonytalanságokra tekintettel, arra kérünk Benneteket, hogy a tervezett programjaitok szervezése közben (is) őrizzétek meg az éberségeteket, tájékozódjatok az aktuális járványügyi ajánlásokról, előírásokról és próbáljátok ezek ismeretében átgondolni, újragondolni programjaitokat annak érdekében, hogy a rendezvények ne veszélyforrás, hanem az egymásra figyelő, méltó és örömteli ünneplés eseményei legyenek a közösségeitekben.

Bátorítunk mindnyájatokat, hogy szervezzetek a Teremtés hetére a lehetőségek szerint és az adottságokhoz igazodva ünneplést, mert fontosnak tartjuk, hogy ebben a bizonytalan helyzetben is eljusson mindannyiunkhoz a remény üzenete. A remény az idei teremtés heti füzetnek alaptémája („Teremtő bizonytalanság – A remény nem csal meg”) és ez pont ebben a bizonytalan helyzetben kíván segítséget nyújtani, meghívni közös gondolkodásra. A Teremtés hete ünneplése, annak a világjárványnak árnyékában, amelynek megrendítő valósága nem független azoktól a folyamatoktól, ahogyan mi emberek bántunk és bánunk a teremtett világgal és környezetünkkel, még fontosabb most, mint bármikor máskor.

Szeretnénk a munkátokat és a tervezést azzal segíteni, hogy a korábban kiírt pályázat feltételein és keretein módosítunk az alábbiak szerint:

HOSSZABBÍTÁS! A Teremtés hete rendezvények 2020 – pályázat benyújtási határidejét meghosszabbítjuk. Új benyújtási határidő: 2020. szeptember 25.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a meghosszabbított időszakban (2020. szeptember 14. és 25. között) benyújtott pályázatok esetében nem fogjuk tudni garantálni, hogy a támogatási összeg eljut hozzátok a rendezvény megvalósításáig, de a jóváhagyásról mindenképpen küldünk értesítést a Teremtés hete kezdőnapját megelőzően (2020.09.26.).

Továbbá szeretnénk azzal is segíteni Mindenkit a bizonytalanságok közepette, hogy a pályázati összegek felhasználási céljának módosítására bármikor lehetőségetek lesz – akár a rendezvény napján történő változtatás esetében is – erre vonatkozó kérvényeiteket igyekezni fogunk a legnagyobb rugalmassággal kezelni.

A pályázati támogatás felhasználási körében lehetőségetek van a Teremtés hetével kezdődően használatba vett teremtésvédelmi célokat szolgáló olyan eszközök beszerzésére is, amelyek hosszú távon szolgálják majd a közösség környezettudatos működését, illetve a pályázati összeget fordíthatjátok online megjelenéseket támogató szolgáltatásokra és eszközökre is, amennyiben ezeket a Teremtés hetének ünneplésével kezditek igénybe venni.

Isten áldása legyen munkátokon és erőfeszítéseiteken!

Jelentkezési felület a pályázat kiírásban elérhető: