Hol találkozhatsz velünk a nyáron – programajánló

Mindenkinek szüksége van pihenésre, kikapcsolódásra, töltekezésre. A napsütéses jóidőben gazdag évszakunk, a nyár különösen is alkalmas lehet erre. Így az előttünk álló nyári hónapok folyamán megvalósuló programjainkat – mielőtt mi is elvonulnánk pihenni – szeretettel kínáljuk aktív töltekezésre, kikapcsolódásra, együttlétre, találkozásra. 

Művészetek Völgye – Taliándörögd, Evangélikus Tarisznya Udvar

Az Evangélikus Tarisznya Udvar idén is megnyitja kapuit az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján, a Művészetek Völgyében Taliándörögdön. A Gyülekezeti és Missziói Osztály által szervezett evangélikus udvar színes programot kínál minden korosztály részére, vágyjon akár zarándok kirándulásra, kalandozásra a Meselabirintusban, közösségi tudásmegosztásra vagy egy jó beszélgetésre. Az udvarban idén is lesz ökokézművesség, melyet az Ararát Teremtésvédelmi Munkaág szervez. KÉsZművelő néven már két évvel ezelőtt is találkozhattak vele az arrajárók, hogy kész, de hulladéknak tűnő dolgok hogyan kaphatnak egy kis “megműveléssel” új funkciót, új életet.

További programokról és a fesztiválon való részvétel lehetőségéről a Művészetek Völgye honlapján található bővebb információ.

Pusztai vándorlás teremtésvédelmi e-tanösvény – Taliándörögd környéke /Digitális Vándor Applikáció – Aktív Magyarország/

Kirándulni mindig és mindenhogy jó. Az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Digitális Vándor mobil applikációjának jóvoltából most egy tematikus, teremtésvédelmi tanösvényt kínálunk nektek. Taliándörögd környékén kirándulva, a dörögdi táj szépségére is rácsodálkozva a Pusztai vándorlás történetén keresztül jelenkori természeti kihívásokra reflektáló ösvényünk lehetőséget kínál a bibliai történet megismerésére, elgondolkodásra, könnyed játékok és rejtvények megfejtésére és – reményeink szerint – a találkozásra, mely áldásként kísér tovább egyéni és közösségi vándorlásunk szerteágazó útjain. 

A teremtésvédelmi Pusztai Vándorlás című e- tanösvény a Művészetek Völgye idejében jelenik meg. A Digitális Vándor applikációt a Google Play áruházból vagy az Apple Store áruházból lehet telepíteni mobileszközökre. Az ösvények tartalma előre letölthető, így útközben nem szükséges folyamatos internet kapcsolattal rendelkezni a használatához. Ösvényünket minden érdeklődőnek szeretettel ajánljuk.

#Szélrózsa25 piknik

2021. július 25-én ünnepli 25. születésnapját a Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozó. A Budahegyvidéken megrendezésre kerülő születésnapi istentiszteletre és piknikre ökokézművességgel készülünk, melyet munkacsoportunk tagja, Bence Zsófi tart majd. A nap programjáról a Szélrózsa honlapján és facebook oldalán találhattok bővebb információt. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Civil Zöld Országos Találkozó – Keszthely 

A harmincadik Civil Zöld Országos Találkozó (rövid neve: Zöld OT) idén augusztus 27-29 között kerül megrendezésre Keszthelyen, a Georgikon egyetem kampuszán. Ezeken az országos találkozókon minden kisebb és nagyobb magyarországi természet- és környezetvédő szervezet képviseli magát, így a legkülönbözőbb programokkal, beszélgetésekkel (fórumok, szekciók, csoportbeszélgetések) és a környezetvédelem gyakorlatban megvalósuló jó példáival is megismerkedhetnek az arra látogatók, résztvevők.

A rendezvényre teremtésvédelmi programok regisztrációit is várják. Aki maga is szeretne programot delegálni, azoknak ajánljuk az első hírlevelet. Résztvevőként, érdeklődőként a programok hírei a Zöld Civil összefogás honlapján frissülnek majd.