Böjtben lemondunk a műanyagról! #NoPlasticsforLent

Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) fiatal felnőttekkel foglalkozó osztálya különleges kampányt hirdetett böjt alkalmából: lemondanak a műanyagról.

A #NoPlasticsforLent kezdeményezésben az amerikai evangélikus fiatalok a műanyag túlzott felhalmozására, annak környezeti hatására kívánják felhívni a figyelmet az idei böjti időszakban. Ehhez a kezdeményezéshez Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Teremtésvédelmi Munkacsoportja és Munkaága is csatlakozik.

Amellett, hogy saját életünkben is törekszünk a műanyag csökkentésére, ebben a böjti időszakban minden egyes nap egy rövid Facebook bejegyzés erejéig elmélkedünk teremtésvédelmi kérdésekről, amelyek segíthetnek minket abban, hogy lelassuljunk és átgondoljuk kapcsolatunkat a teremtett világgal.

Amennyiben te is csatlakozol hozzánk, használd a #NoPlasticsforLent hashtaget, hogy minél többen megismerkedjenek ezzel a böjti vállalással.

Külön öröm, hogy ezt a kezdeményezést az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Melanchthon Evangélikus Szakkollégium hallgatóival tehetjük meg, akik segítik a Facebook bejegyzések előkészítését is.

Az amerikai evangélikus kezdeményezéséről bővebben itt lehet olvasni: https://blogs.elca.org/youngadults/104/